Редактор: e-mail: Кадър бТВС БСП сме водили много дебати в Транспортната комисия

...
Редактор: e-mail: Кадър бТВС БСП сме водили много дебати в Транспортната комисия
Коментари Харесай

Министърът на транспорта: Готови сме веднага да платим 660 милиона лева с ДДС за Летище София

Редактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

С Българска социалистическа партия сме водили доста диспути в Транспортната комисия по всички ограничения, които са за подкрепяне на последствията от пандемията в транспортния отрасъл, само че в никакъв случай не са проявявали интерес какво става с летището в Пловдив, не се проявявали интерес какво става с летището в Бургас, какво става с летището във Варна. Но те са поредни за концесията на летище София. Или желаят да схванат просто, в случай че те ще ръководят след изборите, тъй като това е тяхна упоритост, да довършат концесията, по този начин както довършиха концесиите в Бургас и Варна. Или в действителност те не желаят ГЕРБ да довърши концесията, те не желаят това държавно управление да да направи една от най-хубавите капиталови реализации в страната през последното десетилетие.

Така министърът на превоза Росен Желязков стартира коментара си в " Лице в лице " по бТВ за предлагането на Българска социалистическа партия да бъде отсрочена с 10 години концесията на Летище София.

Какви са изгодите от концесията? Първоначално заплащане в този момент и незабавно 660 милиона лв. с Данък добавена стойност. 660 милиона, които ще бъдат платени, може да стане на следващия ден, може да стане до един месец, срокът, в който би трябвало да стане, е до месец юли. Тези пари са заложени в бюджета, в приходната част на бюджета и тези пари ще влязат напълно за летище София. Само една информация. За 20 години обратно летище София има 80 милиона евро доходи, в този момент едновременно ще получи 660 милиона лв. с Данък добавена стойност еднократно. Това, в случай че желаете в евро да ги считаме, са 330 милиона евро. Допълнително ще осигурим 628 милиона лв. вложения, които ще бъдат направени в периода на концесията. Съберете ги, станаха близо милиард лв.. Отделно от годишните концесионни заплащания ще получим не по-малко от още 800 милиона, т.е. концесията за целия интервал ще внесе в българската страна през летище София директни изгоди от близо 2 милиарда лв., сподели още Росен Желязков. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР